Noclegi i zabiegi to nie wszystko. Radzie to w końcu Centrum Holistyczne. Zapoznaj się z naszą ofertą warsztatową, poznaj niezwykłe miejsce w naszym siedlisku - Malocę oraz zobacz, co możemy Ci zaoferować, jeśli chodzi o wyżywienie.
Maloca to w kulturze plemiennej Amazonii centralny budynek w wiosce, w którym odbywają się narady obrzędy i spotkania społeczności. Nazwaliśmy tak salę z wielkim kamiennym paleniskiem, w której odbywają się warsztaty, spotkania i medytacje. To miejsce dla nas szczególne i darzymy je dużym szacunkiem. W środku znajdują się dwa paleniska, fotele, kanapy i materace, żeby każdy znalazł wygodne dla siebie miejsce podczas zajęć. Podłoga wyłożona jest matą na której można np. ćwiczyć jogę. Chcesz zorganizować u nas swój autorski warsztat czy spotkanie? Skontaktuj się z nami. Wyślemy Ci indywidualną ofertę.
Autorskie warsztaty makramowe skierowane są do osób, które chciałyby rozpocząć swoją przygodę ze sznurkiem, i pobudzić swoją kreatywność. Makrama to sztuka wiązania sznurków za pomocą rąk bez użycia żadnych narzędzi. Niesamowicie wciąga i pobudza Twoją kreatywność. Warsztat zawiera wszystkie potrzebne materiały i krótki wykład na temat dostępnych sznurków.
Mieszkamy blisko natury i bliska jest nam idea, że jesteśmy z nią głęboko połączeni. Dlatego szczególną uwagę zwracamy na to, co jemy. Gotując staramy się korzystać z lokalnych produktów, a nasza kuchnia związana jest z porami roku. Wiosną, latem i jesienią posiłki przygotowujemy z naszych własnych warzyw, owoców i ziół, o które dbamy w ogrodzie warzywnym i w naszej szklarni. Można powiedzieć, że każde warzywo znamy od nasionka bo sami je siejemy. Mamy też własne kurki, które dostarczają nam jajka. Kupujemy na lokalnych targach lub bezpośrednio od zaprzyjaźnionych rolników.
Gościom proponujemy takie właśnie wyżywienie - prosto z ogródka, łąki lub kurnika, ewentualnie prosto od sąsiada. W ten sposób jedzenie staje się ważną częścią pobytu w naszym miejscu. Daj nam znać po przyjeździe czy chciałbyś zamówić kosz przysmaków (pieczywo, miód, dżem, jaja, warzywa i produkty sezonowe - koszt 80 zł).
Wypiekamy też własny chleb. Żytni, pszenny lub mieszany. Jest nie tylko pyszny ale i pięknie wygląda!
W sadzie mamy własną pasiekę, nasze pszczoły najczęściej produkują miód rzepakowy, faceliowy, lipowy i mniszkowy. Zdarzają się lata, w których dostępny jest miód malinowy i spadziowy.